Müşriklerin en önemli özelliği farkında olmamalarıdır.

Müşriklerin en önemli özelliği farkında olmamalarıdır. 
Yani müşrik ne olduğunu henüz bilmemektedir. 
Bildiği anda samimi ise bu durumu değiştirme fırsatı yakalar.

Allah'ın Kur'an da zikredilen sıfatlarını ki buna esma el hüsna yani güzel isimler demekteyiz, bilmeyen herkes az yada çok müşrik olarak kalır.

Dünyaya geliş amacımız Alemlerin Rabbını bilmek,tanımak üzeredir. Biricik amacımız Allah'ı tanımaktır. Ki böylece şirk sona erer.

Allah'ı da ancak Allah tanıtır. 
Ki bu yüzden Kur'an ve sadece Kur'an demekteyiz.

Müşrik toplumun Allah'ı tanıtması neticesinde bu durumlardayız.

Torpil,kayırmacılık,taraftarlık,inat,hoşgörüsüzlük,anlayışsızlık,cimrilik,kıskançlık, sanat düşmanlığı ve her türlü emek hırsızlığı tüm sokakları, medyayı,devlet kurumlarını ve ailelerin ekseriyetini etkisi altına almıştır.

Bu etkiyi kırmanın yegane yolu Rabbını tanıyan yepyeni bir toplum inşa etmekten geçmektedir. Bu toplumu inşa etmediğimiz sürece İslam dünyası huzura eremeyecektir.

Aracıları tarafından kullanılmaya elverişli yığınlar oluşturan,Allahın BEDİ sıfatına iman etmeyen,çevresinini kendi gibi yapmayı ibadet zanneden ve bin yıldır çeşitli törelerin tesiri ile bozguna uğramış din anlayışı ile bahtiyar bir dünya kurmamız imkansız görünmektedir.

Allah "bedi"dir (Misalsiz, örneksiz,eşsiz harikalar yaratan) dediğinde her türlü yaratılışı kabul etmen ve farklılıkların hayatın yapı taşı olduğunu ve sevgiyi hak ettiklerini bilmen ve buna iman etmen gerekir.
Her bireyin düşüncelerine varıncaya kadar eşsiz yaratıldığını ve her türlü zorlamanın kişileri taklitçi maymuna dönüştürmekte olduğunun bilinmesi gereklidir. Allah "BEDİ" deyip birilerini taklit eden yaz zır cahildir bir müşrik yahut sinsi bir münafıktır.

Velhasıl böyle bir toplumda bu duvarda yazdığım şeylerin,İnternet dışında yani reel hayatta ifade etmem, hiç bir önem taşımamaktadır. 
En yakınlarımın dahi zerre kadar ilgisini çekmemektedir. Aksine oldukça ağır bir ön yargı,ağır bir eleştiri bulmaktadır.

Ben bu hazine ile bu kadar hüzün yaşıyorsam,elinde bu hazine olmayan insanların halini düşünemiyorum.

Her gün az daha herkesten uzaklaşmak zorunda kalınan ve anlaşılmayan bir hayat içinde ölüme hasret,yaşama mesafeli bir duruş.

"Ey Şuayb dediler, söylediğin sözlerin çoğunu anlamıyoruz.."11:91

Tıpkı bu sözleri duyan kulaklar eşliğinde her şeye rağmen Allah bizimle olsun diye sabredeceğiz. 
Israrla yazmaya,Rahmanın rahmeti ulaşana dek paylaşmaya O'nun izni ile devam edeceğiz.

A.K