"..Orada canlarının istediği, gözlerinin hoşlandığı

"..Orada canlarının istediği, gözlerinin hoşlandığı HER ŞEY vardır. Ve siz, orada ebedi kalacaksınız."43:71

Adn,Firdevs,Me'va,Selam,Huld isimli cennetlerde vardır. Her biri farklı makam gibidir.Bir diğerinde olan diğerinde ne olup bittiğini bilmez.

Lakin şuan bu satırları okuyanlar için vereceğim bilgi artık tüm cennetlerin özelliğinden olacaktır.Çünkü bilgi ile beraber dilekle gelecektir.Siz bilince dileyeceksiniz ve "İSTEDİĞİ.. her ŞEY VARDIR" ayetinin rahmetine ereceksiniz.

İstemek için bilmek lazımdır.

Cennetlerde de gardırobunuzun bulunmaktadır.
Bu dolaplarda sayısız beden elbiseleriniz var.

"Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler ise kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara yaraşır."24:26 Ayeti tüm netliği ile yaşanırken,karı kocaların gardıroplarında ilginç elbiseler vardır.

Mesela kadının dolabında; Yaşamı boyunca,internet,sinema,dizi,tv gibi yerlerde gördüğü tüm beden ve yüzler elbise olarak bulunur. Bilinç yani ruh her gün bir başka beden ve yüzü elbise olarak kullanır.

Erkek içinde aynı şey işler. Tüm gördükleri hafıza boyutu yolu ile cennete kullanılmak üzere sahibini bekler.

Bu ölçü ile baktığınızda Allah'ın güzel yüzleri,sağlıklı ve ölçülü bedenleri başkasına değil size de vermiş olduğunu okuyabilirsiniz.
Sonsuz yılların yanında 70 yıl yoktur..

İnsan kendini yansımasız göremez. 
Yansıma ile ayna vasıtası ile görünen ise tam bir bilmecedir.

Ahiret dediğimiz yaşam sürecinde her bireyin bakışı,algısı,bilgisi,niyetleri,kelimeleri ve inançları doğrultusunda hayat devam eder. Kişi gardırobunda ki elbiseleri görünce sevinç göz yaşına bürünür.Dili lal olur.Hikmetin ne olduğunu o zaman daha iyi anlar.

"..Takva sahipleri için Rableri yanında, içinden nehirler akan, ebediyyen kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve (hepsinin üstünde) Allah'ın hoşnutluğu vardır."3:15

"İşte onların mükafatı, Rableri tarafından bağışlanma ve altlarından NEHİRLER akan, içinde ebedi kalacakları cennetlerdir. "3:136

Su aynı zamanda bir zaman makinası gibidir. Bir kamera gibi işlevi bulunur. Suya kaydedilen bilgileri bilinç deneyimlerken şahit olduğu herhangi bir zamanı yeniden,yeniden yaşayabilir. 
Altından nehirler akan cennetlerde "zamanda yolculuk" yapılır.. 
 Bu yolculuk dünya yaşamınızı da kapsar..

Bu bakış açılarını daha önce gavslarınız ve alimleriniz söyle(ne)mediği için evvelce yaptığınız gibi beni eleştirebilir ve dahi hakaret edebilirsiniz..
.
A.K