"Altın (parayı) ve gümüşü

"Altın (parayı) ve gümüşü (doları,Euro'yu,lirayı ) yığıp da onları Allah yolunda harcamayanlar yok mu, işte onlara elem verici bir azabı müjdele!"9:34

Acilen "satılık " kavramını "kiralık" olarak değiştirmeliyiz.
Arsa,tarla gibi taşınmazların miras olmasını engelleyen yasalar edinmeliyiz.
Kişiler "uygun" şekilde kiralama dışında hiç bir şekilde arsa veya tarlanın sahibi olmamalı. Gerçekte zorbalık yolu ile arsa veya tarlalar sahiplenilmiştir. Sonra ilk sahipleri (?) tarafından "satılık" kavramı ile topluma dayatılmıştır. Herkesi kendileri gibi olmaya zorlamışlar ve bunu başarmışlardır.

Sadece arsa değil ev içinde aynı bakış sergilenmelidir.
Evler de sözde "sahiplerinin" ölümü ile kiralık statüsüne geçirilmelidir.

Otomobil de aynı kurallar içinde halka açılmalıdır. Muayene işine otomobil fabrikaları bakmalıdır.Her otomobil zaten fabrika çıkışlı "kasko" zorunluluğu olmalıdır.

"Satılık" dayatması ile sahiplik irini insana gelir. Bu irin kişiyi insanlıktan hayvanlığa geçirir. Hayvanların hakimiyetinde ki dünyayı görüyorsunuz işte.

"Satılık" kavramı biriktirmeyi arzular. İnfakı erteler. Hayvansal toplum için mazeret oluşturur.

Özellikle "aylık maaş" sistemi de belirlenen bir süre içerisinde,ekonomiye geri dönmeyen maaş,diğer aya devretmemelidir. Biriktirmeye,yığma yapmaya izin verilmemelidir.

Eğitim sistemi içinde için de bir çok fikir sunduk. Daha bir çok problem ve sıkıntı içinde mutlak ve kolay çözümler öneriyoruz. Ancak toplum ve yöneticiler her gün biraz daha öfkeye,biraz daha kavgaya,biraz daha ateşe doğru gitmekte.Çıkarlarını,kişisel menfaatlerini tıpkı bir hayvan gibi iç güdülerine göre dizayn etmekteler.

Bu "tatlı" ateş en yakınlarımı bile cazibesi ile kendine çekmekte.

Allah'ın rahmeti ile benimle ortaya çıkan her fikir "Hicret düşüncesini" biraz daha ön plana çıkartıyor. Bedenim bu düşüncenin hayat buluşuna yetişemezse,kuracağınız Kur'an merkezli yeni "sistem" için mutlaka yukarıda ki notları,geliştirerek değerlendiriniz.

Adem KORKMAZ
26.06.2015