"Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde)

"Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi ancak sizin gibi topluluklardır. Biz o kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler."6:38

"Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler."

Er yada geç hepsi rablerinin huzuruna getirilecek.

Varlığa isim verildiğinden bu yana gelmiş geçmiş bütün mahlukatın bir huzura getirileceğini bildiren ayet.
Huzur kelimesi bu ayetten sonra algılarda yer edinmiştir.
"Bir tatlı huzur alamaya geldim" diyen şarkıcı ne dediğini anlamadan bu dünyadan göçmüştür. Huzur,Hızır,Hazır,Hazret tümü O'nu fark etmeyi anlatır.

Yani Allah'ı fark eden görür ki huzurundadır.
Huzura ermiştir.Huzur hep vardır,alınmaz,fark edilir.

Bu istisnalar bu alemde yaşanırken tüm varlığın yeni bir takım duyulara kavuşması ile "Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler."6:38 ayeti ortaya çıkar. Hayvanlar "sizin gibi" topluluklar demesi de çok ilginçtir. Çünkü "sizin gibi "ifadesi ile gösterilenlere baktığımızda ilginç gerçekleri bulabiliriz.Hemen siz ailenize bakın.Sizin gibi işte;Sevgiyi,saygıyı,ilgiyi arayan,seven,sevmeyen,tıp kı sizin gibi işte.

Niye anlamıyorsunuz.. "Sizin gibi" ile işaret edilen elinizin altında ki canlıları taş gibi görmeyin.Onların da hakları,hukukları var,onlarında yaşamda payları var.Haklarına tecavüz etmeyin."Sizin gibi" olan topluluklardan çalmayın!
Onlardan çalan yarın farklı bir beden ile dilsiz kaldığınızda sizden de çalar.Onlara zulmeden dilsiz kaldığınızda size de zulüm eder. Ve o gün dilsiz kalacaksınız,o gün bedeniniz buradakine hiç benzemeyecek.Ve buradan hoş görü ile götürdüğünüz hayvanlara zalimlik eden ahmaklar sizi tanıyamayacak.

Size tıpkı hayvanlara yaptıkları gibi cefa verecekler. Bir hakikat duymak istersen; Henüz hiç kimse bir başkasını tanımıyor.
Gördüğünüz,algıladığınız biraz et,biraz kemik olan bedendir.

A.K