"Her şeyin hazineleri yalnız bizim yanımızdadır

"Her şeyin hazineleri yalnız bizim yanımızdadır. Biz onu ancak belli bir ölçüyle indiririz."15:21

Tüm olaylar,çamaşırların ipe asıldığı gibi zaman ipine bağlıdır. Bu gün ortaya koyduklarımız,çoğunluk için farklı zaman kesişmesi nedeni ile ancak onlarca yıl sonra görünür. Sırası ile ve ölçü ile gelir. Bu an gelmeden olmaz.

Bu olaylardan biride dilimizden akması şerefine ermekte olduğumuz,binlerce makale bir çok kitap ile "her şeyin hazineleri.."den damlalar..(İnşallah)

Toplum yazdıklarımıza,fikirlerimize hazır olduğunda bu sayfada ifade edilenler, dilden dile,gönülden gönle akacak nasip ise..
Ancak o günler de yine nasip ise (belki) dünya hayatın da olmayacağım.

Ne var ki gelecekte ki kitapların yazılmakta olan sayfalarının şahitleri olan,aynı zaman çizgisinde ilerlediğimiz sizler bu günden bir çok önemli mevzuyu kavrıyor ve bazen sorularınız ile şekil veriyorsunuz.
Soramayan ve konulari şimdilik anlayamayanlar için henüz vakit gelmedi.Zaman çizgimiz kesişmedi.

Hayat ilim öğrenme ve bilinçsel gelişim açısından çok değerli. Öğrenciliği bırakıp da "Rabb" olmaya teşebbüsü çok tehlikeli buluyorum.. Şöhret,makam dinde olursa kişi ister istemez kendini "Rabb" olarak bulur.

Sevimli, mütevazi (?) alim,Allah ile kul arasına yerleşmiş bir Firavun olduğundan habersiz ölür gider. Yazık eder kendine.

Bu açıdan ilim peşinde olmaktan asla çekinme. Kur'an ile inen ilim, dünyanın en kıymetli hazinesidir.Yeryüzünde verince çoğalan tek şey budur. Bu hazineleri nice hoca efendiler,gavslar,üstatlar gibi dünya da çarçur etme.

Ve bu hazineyi almana engel olacak rızk telaşesine kapılma ve kanma.Çünkü Kuran'ın manasına yönelene ALLAH "..beklemediği yerden rızık verir. Kim Allah'a güvenirse O, ona yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah her şey için bir ölçü koymuştur."65:3

Bu ölçüyü hesaba kat. Zorlama. "Ben" böyle yapmaya çalıştım.Ve lütfen örtülü bu kardeşini,dostunu,evladını DESTEKLEMİYORSAN bari hor ve hakir görme artık. Elbette HAYr ile sırası bir gün gelecek. Ancak o gün nasip ise kendisi (belki) olmayacak.

"Biz, her şeyi bir ölçüye göre yarattık."54:49

A.K.