Gerçek bir islam

Gerçek bir islam toplumunda ihtiyaç fazlası bir şeyin sahibi olunmaz. Ki bu yüzden toplumun kanayan yarası kiracılık olamaz. İhtiyaç fazlası verilmek zorundadır.
 
Ücret alan bir imam söz konusu bile değildir. Çünkü Resul ve Nebiler örnektir.Ve bu örnekler kesin bir hat ile ücretlerini Allahtan alacaklarını beyan etmektedirler.
 
Gerçek bir islam toplumunda camiler tapınak değildir. Çevresindeki kırk evden mesüldür.İşsizlere iş bulur,yoksulları gözetir,bekarları evlendirir.İhtiyaçları giderir. Cami liderleri cemaatin huzuru,mutluluğu için çalışır. Küslükleri,kıskançlıkları bertaraf ederler. Toplumun sorunları ile çok yakından ilgilenir, "Oku " ayetini kesinlikle ciddiye alırlar.
 
Gerçek bir islam toplumunda her camiden bir Muhammed / bir mezhep imamı doğar. Böylece her camiden bir düşünür,bir fikir adamı,bir filozof kazanılır.
 
Farklı olmanın Allahtan kaynaklandığını bildikleri için kimse hiç kimsenin,ibadet tarzına,şekline,duruşuna karışmaz,hor ve hakir görüp,sapıklık yakıştırmaz. Kendine benzetmeye çalışmaz. Kur'anda zaten bir Allah tarifi de bulunmaz. Aksine "Subhan Allah" bayrağı bulunur. Böylece hiç kimse bir Allah tarifi yapıp da bu tarifi hiç kimseye dayatamaz.
Zaten Allah sıfatlarından birinin "BEDİ" olduğunu iman edenlere bildirirmiştir. Sahte islam da bu sıfat konu bile edilmez.
 
Bedi: Yaratmayı eşsiz kılan anlamındadır. Bu yüzden hiç kimsenin parmak izi bile bir diğerine benzemez. İnançlarınızda,ibadet tarzınıda öyledir.Sahte islamda bolca taklitçilik bulunur.
 
Uzar gider..
 
Velhasıl Kur'an dışı kaynakların gölgesine inşaa edilen sözde islam sahtedir.Ve bugün dünyada izlediğiniz şahid olduğunuz sözde islam dinlerini bu kaynaklar kurmuştur. Dünyanın hiç bir yerinde SAF KURAN dini mevcut değildir. Bireysel yaşamların dışında var olmamıştır. Selefilik,vb görüşler "Sadece Kuran" fikrinde asla yer almamıştır. Sadece Kur'an diyen kişilere Vahhabi,Selefi veya Sapık gibi ithamlarda bulunanlar taklitci ve cahil olduklarını söylerler. Allah resülünden bu yana binlerce yıllık Tarih boyunca "SAF KURAN" dinini hiç bir cemaat veya toplum henüz yaşamamıştır.
 
Allah'ın BEDİ adını hatırlayıp,sadece Kur'an diyen insanlara da başka mezheplere ,fırkalara gösterdiğiniz anlayışı ,hoşgörüyü gösteremiyorsanız sizde ve inancınızda kesinlike sorun bulunmaktadır.
 
"..HER BİRİNİZ çin bir şeriat ve yol belirledik. .. Öyleyse iyilik ( GÜZELLİK-yardımlaşma gibi FAYDALI İŞLER) için birbirinizle yarışın.. " 5:45
 
A.K