Uyku ve Sırları

"Hatırla ki, Allah,katından bir güven olmak üzere sizi hafif bir uykuya daldırıyordu; sizi temizlemek, şeytanın pisliğini (verdiği vesveseyi) sizden gidermek, kalplerinizi birbirine bağlamak (için) ve savaşta sebat ettirmek için (de) üzerinize gökten bir su (yağmur) indiriyordu. " 8:11

Uyku sırasında hayatınız durmaz,kaybolmaz veya bilinciniz kesintiye uğramaz.

Sadece hatırlayamadığınız anlar,seçimler,tercihler yaşanır.
Bazılarımız bunlara "rüya" der. Bir insan yaşamı boyunca en az 100 bin rüya görür. Yani en az 100 bin olay,konu,durum yaşanır.

Bu yüz bin hayat da neler,neler bulunur.
Yetmiş yıl süren bir hayatda 25 bin gün mevcut iken ve 500 olayı bile hatırlayamazken uyku sırasında gördüğümüz ve ölçebildiğimiz 100 bin hayat nasıl açıklanır.

Uyku işte böyle ilginç gerçekler bulundurur kendinde..

Bu noktadan sonra belkide bu güne kadar hiç eremediğin bir bilgiye kapı aralayacağım; Emniyet kemerini takmanı istiyorum.

Uyku sırasında devam niteliği taşıyan tercihler bilincine gösterilir.
Bir önceki günün devamı niteliğinde olan bu seçimlerin,olası sonuçları bilincine tek,tek sunulur. Bunlar daha önceki günden bağımsız değildir.

Hayatının uykuna kadar olan noktasından sonraki adımlar olan yeni günlerdir. Sayısını bilemediğimiz kadar alternatif günlerden yarını BİLİNCİN SEÇER..

Bilinç zaten Rabbi ile bağ kurmuş ,olağanüstü bir empati halindedir. (7D filmi izleyen insanın koltuğu başroldeki oyuncaya göre şekillenince seyirci kolayca empati yapabilir. Empati konusunu bilmiyorsanız lütfen bolca araştırın.)

Seçimi yapmak dışında bir şey yapamaz. Ve bu seçimleri de ancak kendisine gösterilen (Allahın dilediği) günlerden (belkide sayısız) seçer.

Bu seçim sonrası oyun başlar; Yapımcı-senarist-oyuncu-yönetmen O'dur. Empat olan bilinç maalesef herşeyi kendinin zannederek nice hatalar yapar.

"'..Düşüncelerinizden mesulsünüz. "2:284

Kişi niyetleri - düşünceleri-hükümleri,inançları doğrultusunda insanlık kazanır / karakter edinir. Ne olmak istediğini gösterir..
Ve bu isteğine göre Ahireti şekillenir.

“ALLÂH DİLEMEDİKÇE SİZ DİLEYEMEZSİNİZ!” (76: 30) Konusu kolayca anlaşılmış olur. Çünkü Allah'ın dileyerek inşaa ettiği günlerden birini seçtin.
Sen seçiminden sorumlusun.
Ve seçimlerinin içeriğine verdiğin tepkiden,eleştirilerinden ve sonucundan sorumlusun.

“HÂLBUKİ SİZİ DE YAPTIKLARINIZI DA ALLÂH YARATMIŞTIR!” (37: 96) Yapımcı ve senarist,aynı zamanda oyuncu. Senin seçtiğin günü oynamakta.
Bu oyunda bağ kurduğun herşeyi Allah yaratmıştır.

“MUHAKKAK Kİ BİZ HER ŞEYİ KADERİYLE YARATTIK!” (54:49) Evet sen bugün sana yaşatılmadan önce proğramlandı. Sende seçtin.

"Yeryüzünde vuku bulan ve sizin başınıza gelen herhangi bir musibet yoktur ki, biz onu yaratmadan önce, bir kitapta yazılmış olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre kolaydır."(57:22) Tamda anlattığım(ız) husus.Kitap bilgi manasına gelmektedir. Seçtiğin günlerde bu kitapın sayfası dersek yalnış olmaz.

"Böyledir ki, elinizden bir şey çıktığında gam çekmeyeseniz, Allah size bir nimet bahşettiğinde de şımarmayasınız. Allah sevmez kendini beğenmiş, kendisiyle övünüp duran hiç kimseyi,"57:23

Kendini beğenmek,şımarmak,böbürlenmek bilinçle alakalıdır.

Bu husus sizin kader meselesini "ben" meselesini,sınırlarınızı size öğretir. Bedeniniz de Allahındır. Herşey ona aittir.
Ve uslubunuzu,kibrinizi,cimriliğinizi,dilinizi,nefretinizi kontrol altına almalısınız.
Muhattabınızın Allah olduğunu bilerek bir seyyah heyecanı ile kırmadan,kızmadan keşfe çıkın..

Adem Korkmaz
05.03.2018