Başkan olsaydım

1.Hiç bir faydası olmayan eğitim sistemini tümü ile ortadan kaldırır,bütçesi ve okul binaları ile beraber annelere teslim eder ve her bir okulun dernek/vakıf olmasını teşvik eder birbirleri ile başarıda yarışmasına izin verirdim... (Bu sistemde zatten her anneye öğrenci başı en az -+ 5000 lira demektir.Ki en iyi şekilde eğitimini vereceklerdir.)

 

2.Para sistemini merkezden başka tüm bankaları ortadan kaldırır,bütün kimlik numaralarını hesap numarasına çevirir ülkenin tüm gelirini vatandaşlarına şerh koyarak temel ihityaçlar ayarında pay ederim.

 

Bu payda kesinlikle yığmaya izin vermez,kendilerine verilen aylık payı,otuz-kırk gün içinde harcadı,harcadı yok eğer haracamaz ise hesabındaki parayı sıfırlar yeni ay için yeni maaşı verirdim. Böylece temel ihtiyaçlar giderilir,ekonomi sürekli canlı kalır ve yoksulluk olmazdı.

 

3. Kesinlikle klasik emlak üzerinden yürüyen ticarete son verirdim. (Lüks yapılar ayrı bir katagoride okunur.) İhtiyaç olan evler için ,daire satışı gibi alış verişi mutlak süretle bitirir,çok önemli bu barınma işinden para kazanılmasına asla izin vermez,tüm apartmanlara-arsalara ,dükkanlara emlak değeri üzerinden el koyup,belli hizmetler karşılığı kiralanmasına izin veriri ve üretmeden,ortaya bir hizmet bir değer koymadan kim olursa olsun bir kazanca uzun vadede asla izin vermezdim.

 

3. Otomobil sahibi olunmasınıda engeller, tüm otomobilleri direk üreticiden kiralama sistemi oluştururdum.

Otomobil ile duygusal bağ kurulmasına,otomobil üzerinden ilişkiler oluşmasına izin vermezdim. Otomobiller sadece asli görevlerini yapmalıdır ve kim ürettiyse tüm kontrol,değişim onda kalmalıdır.

 

4.Diyaneti tamamen ortadan kaldırır,camileri yaptıran halka bağışlardım.Her caminin/ibadet merkezlerinin bir dernek veya vakıf olmasını faaliyetlerini ordan sürdürmelerini sağlardım.

 

5. Vergileri merkezde toplamaz,herkesin verdiği vergiye göre hizmet almasını ve verdiği verginin hesabını il,ilçe yönetimine sorabilmeisi için imkanlar sağlardım.

 

6.Şehirlere ve dahi ilçelere kendi adaletlerini,kendi yasalarını,kendi ekonomilerini oluşturma izni verir ve neler başarabileceklerine bakardım.

 

7. Tüm ülkeyi ,sokak sokak,köy köy,pazar pazar kesinlikle kameralarla kayıt altına alırdım.Polis,hakim ve savcıların işi kolaylaşsın,haklı olan korkmasın.

 

8.Ülkede yetişen yada yapılabilen bir gıdayı veya ürünün başka ülkelerden ithal edimesine asla izin vermez veya ithal edene de çok ama çok yüksek vergiler uygulardım.

 

9.Doktorları sürekli denetler çok yüksek itibar,şan,şöhret elde etmelerini sağlar,her birine özel laboratuvar oluşturur, verilen aylık maaşda süre limitini 3 ay yapar,dünyalık hiç bir derde düşmelerine izin vermezdim.

 

10. Asker,polis ve adalet dışında halkın hiç bir işine karışmazdım. Ki asker ile dışarıyı,polis ile içeriyi,hakim ve savcılarla adaleti ve yasayı işler durumda bulundurur,huzuru sağlardım.

 

11.Evlenen kişilerin ilk 5 yılı için temel ihityaçlarını garanti altına alarak evliliği kolaylaştırırdım,boşanmayıda. Zir hiç birşeyin sahibi olunmadığı için paylaşılacak bir şeyde olmayacaktır. Böylece büyük düşmanlıklar da oluşmuyacaktır.

 

12. Maaş sistemi temel ihtiyaçlar üzerinden aylık olarak tüm vatandaşlara yığma yapılmadan verileceği için , çalışkan ve üretici vatandaşlar için sıfırlama bir ay değil daha uzun süre 3 ay olup ,zenginliği para biriktirme üzerinden değil,yaşam kalitesi üzerinden oluşmasına izin verirdim.Ki cimrilik gibi bir belada ortadan kalkmış olurdu..

 

13. Mücidlere ki her türlüsüne ayrı bir değer verir,icadlarını taçlandırır ve mucidliği teşvik eder,bir şey icad edene şan ,şöhret ,itibar kazanmasının yolunu açardım.

 

14.Futbol seyircisi ; Roma gladyatörleri izleyen , kana susamış seyircileri bizim bugün andığımız gibi gelecekte anılacak. Bu yüzden kesnilikle kaldırırırdım.

Gerçek spora teşvik ederdim.

Zaten para sistemmini kontrol ettiğimizde bu sistem kendiğinden kalkacaktır.

Düşünün ! Adam top oynuyor diye ,asgari ücretli bir çalışanın 5 hayat yaşasa bile kazanamayacağı ücretleri bir yılda kazanıyorsa gerçek bir köhne ortaçağ sistemi var demektir.

Üzerine oynanan kumara hiç girmiyorum.

 

Bu sektörün seyircisi bir bakıma sponsoru elbet bu bela şeyden sorumludur.

Bu yüzden halkın böyle bir şeye bulaşmasına müsade etmezdim.

 

Velhasıl 100'e kadar saybilirim. Sadece para yığımlasına engel olacak bir sistem bile yoksulluğun/fakirliğin canına okyacaktır.

 

" Altın ve gümüşü yığıp Allah yolunda harcamayanlara acıklı bir azabı müjdele"9:34

 

Unutmayın ki ekonomistlerin araştırmaları göstermektedir ki: (Allah)ağacından,toprağından,suyundan tüm dünya hiç kimse bir şey yapmasa bile kişi başı ayda 800 dolar değerinde bir rızık ihsan etmekte. Lakin yığmacılar,insanları gönüllü köle yapmak için bu akışa,yığma yaparak müdehale etmektedir.

 

Velhasıl; "…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" "39:9

 

Adem Korkmaz