Hastalıklardan Uzak Kalmanın Püf Noktaları
- Ayrıntılar
- Kategori: Makale
- Pazartesi, 15 Nisan 2013 12:22 tarihinde yayınlandı.
- Gösterim: 1847
Yeni kitabımızı yazarken ortaya çıkan tesbitlerimiz oluyor.
Bu makalede gündelik hayatımızda ki bedensel sorunlarımız hakkında ki tecrübeleri paylaşmak istiyorum. Buna göre hastalıklardan ve kilodan uzak nasıl durulabilir ve neler yapılmalı,beynin performansı nasıl artar? İşte bazı tesbitler;
1.) Toprakdan ve ağaçtan yetişmeyen tüm gıdalardan uzak dur!
2.) Salam,sosis,sucuk,pastırma hamal yemeğidir. Bunları yediğinde bedenin çok fazla çalışması gereklidir. Bu performansı hamal bile gösteremez.
3.) Gıdaya bedenin değil beynin ihtiyacı vardır. Çünkü gerekli gıda temin edilmezse beyin performans gösteremez. En doyurucu protein ette bulunur. Bugün Hindistan vejeteryandır.Ve gerçekten otçullardır. Hindistan kadar saçmalığın bir arada bulunduğu başka bir ülke yoktur. Çünkü beyinleri protein görmüyor.Otçulları,etçiller yönetir.. Et protein kaynağıdır. Bu yüzden et'i ihmal etme. Ancak öz geçmişini bildiğin ve gerekli saygıyı görmüş hayvanları tercih et. Bu yüzden bir köylü ile arkadaş ol. 8-10 Komşu birlik olun. Senede bir kez "etlik" temin edin. Ve bunu yaparken Hayvan'a et olarak bakmayın. Zira o hayvan bedeninizden bir parça olup size katılacak.
4.) El ile elde edilmiş tüm şeker türlerinden uzak durun.Baklava,kesme şeker,toz şeker,çikolata,gazoz,kola gibi el yapımı tüm tatlar beyninizi kandıran gıdalardır.
5.) Bütün bunlara rağmen beyninizin çalışabilmesi için ciddi bir enerjiye ihtiyacı vardır. Yedeğinizde İncir,kayısı,hurma bulundurmayı ihmal etmeyin.Bunlar tatlılara alternatiftir. Kilo yapmadıkları gibi beyin için doping etki yapar.
6.) Gece uyurken sürekli sırtı üstü veya sağa sola yatmayın.Ara sıra yüz üstü yatın. Kan beyinde ki ön kısımlara daha rahat ulaşacak ve uyurken bile beyin'e destek sağlamış olacaksınız..
7.) Midenizi tıka basa doldurmayın. Çok çiğneyin. Yanınızda şekersiz sakız taşıyıp günde 1 saat sakız çiğneyin.(Koyun vb hayvanların geviş almaları bedenlerine inanılmaz fayda sağlamaktadır)
Vel hasıl bu tesbitler benim tecrübe ile ulaştıklarımdır.
Ben ne doktorum,nede prof.
Tartışılabilir.Ekleme yapılabilir.
Ancak beyin önemli bir organdır
O'nu ihmal ederseniz doğası gereği o'da sizi ihmal eder.
Tüm yukarda saydığım gıdaları tüketirken besmele çekiniz.
Hindistan kaynaklı bir fikir olan et gibi hayvansal gıdalardan uzak durup ruhu arındırma fikri eksik ve sorunlu bir durumdur.
Bütün mesele besmele ile başlayıp,başlamama üzerinedir.
Besmele ile başlanıp organik olduğu sürece et en güzel gıdadır. Besmele yoksa marul,buğday başa beladır.
ADEM KORKMAZ