Sebepsiz Yere Oluşan Sıkıntı

İçinizde,sebepsiz yere anlam veremediğiniz bir hüzün,bir sıkıntı var ise hissettiğiniz acı mazlumların acısıdır.

Uydudan sinyal alan bir telefon gibi mazlumların hüzünlerini,ıstırabını,sitresini farkında olmayarak hissediyorsunuzdur.

Mazlumların hali ile hallenen bilincinizdeki bu durumu tersine de çevirmeniz mümkündür.

Ancak bu haller için sevilen ve sevenlerden olmanız gerekir. Sizi seven herkes bir bakıma özünü/ gücünü size vermiştir. Bunu size verirken kendilerinden bir şey eksilmez.

Ancak hamlar,eksikler,yetersizler,müşriklerin özleri pek kıymetsiz,değersizdir. Sevgilerini tüm batıl şeylere vermişlerdir. Bu yüzden Siz sevseler de size bir güç katmaz.

Müminler tarafından sevilen,yani gücünü,özünü,sevgisini dünyalık şeylere vermemiş (Dünyalık şeylere tapmamış) insanlar tarafından sevildiğinizde gerçekten özünüz katlanır ve tüm yayınları okuma ve yazma kabiliyeti kazanırsınız.

İşte bu olunca artık yaşamın köşe taşı olursunuz. Siz mutlu olduğunuzda kitleler mutlu olurken siz mutsuz olduğunuzda kitleleri acı bir hüzün sarar.

Sıradışı olarak da mazlumların acısı Rahmana giderken bir yağmur bulutu gibi size değerek gider.Bu yüzden insanlar içince önce siz ve sebesizce hissedersiniz.

"Eğer siz bir acıya uğradınızsa, o toplumlar da benzer bir acıya uğramıştır. O günleri biz insanlar arasında döndürür dururuz .."3:140

İnanıp faydalı işler yapan dostlar peşinde koş

"İman edip iyi amellerde bulunanlara gelince, Allah onlar için bir sevgi yaratacaktır.."19:96

Ve Allah'ın onlar için yarattığı sevgiden nasiplen.